Nasi koledzy w Okręgowych Władzach Łowieckich
Pisaliśmy już wcześniej że, kolega Andrzej Czapliński, podczas IV Okręgowego Zjazdu Delegatów PZŁ, został wybrany do Elbląskiej Okręgowej Rady Łowieckiej. Dzisiaj możemy już podać następne nominacje.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Orzechówka Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 11:15

Składniki:

  • 1 kg zielonych włoskich orzechów,
  • 1/2 litra spirytusu,
  • 1/2 litra wódki czystej 40%,
  • 1 szklanka miodu,
  • szczypta imbiru.

 Orzechy opłukać, wytrzeć, pokroić w talarki, wsypać do gąsiora. Zalać wszystko spirytusem, zakorkować szczelnie i odstawić w ciepłe miejsce na dwa miesiące. Po upływie czasu tego, zlać spirytus do gąsiora przesączyć i szczelnie zakorkować, odstawić. Z miodu i wódki zrobić syrop, ( robi się go tak - w małym garnku podgrzać miód i gdy już jest płynny dolewać powoli wódkę, cały czas mieszając)  Gdy syrop ostygnie wymieszać ze spirytusem w gąsiorze. Rozlać w butelki, szczelnie zakorkować i wynieść do chłodnej piwnicy. Orzechówka gotowa do użycia po 6 miesiącach.

Nalewki myśliwskie wg Andrzeja Czaplińskiego

Zmieniony ( Środa, 20 Styczeń 2010 11:29 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS